Kert - Kerti tó Webáruház
- Kezdő oldal megtekintéséhez kattintson ide Kosár tartalmának megtekintéséhez kattintson ide Kosárba helyezett termék(ek) megrendeléséhez kattintson ide Üzletszabályzat megtekintéséhez kattintson ide -
Hozzáadás a Facebook-hoz
Hozzáadás a Twitter-hez
Hozzáadás a MySpace-hez
Hozzáadás a Startlap-hoz
Hozzáadás a Google Könyvjelzőkhöz

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
Már 14 éve
Kategóriák

Kosár tartalma
Szavazás

Szavazzon

Mekkora a kerti tava?

0-5 m3
5-10 m3
10-20 m3
20 m3-nél nagyobb
Nincsen

Facebook

Kövessen minket a facebookon!

Az Év Webshopja 2019

Dazer ultrahangos kutyariasztó

Előző termék Következõ termék Előző oldal

Dazer ultrahangos kutyariasztó

Kiemelkedő hatékonyságú eszköz, kutyatámadás elhárítására!

A készüléket úgy specifikálták, hogy az csak a támadó, tehát az embernek sérülést okozható állat elriasztására legyen alkalmas. A szelíd vagy passzív állatot a berendezés nem bántja, nem vált ki náluk különösebb reakciót, kivéve ha idomításra használjuk. A süket kutyákra pedig hatástalan, miután azok nem hallják az ultrahangot.
Kutyatámadás ellen
Cikkszám: 65157

Ár: 12.200 Ft
db

Dazer ultrahangos kutyarisztó

A közterületen lévő elszabadult vagy kóbor állatok 75-80%-a az idegen kutyák támadásától tartva - miután folyamatosan érzik idegen állatok szagát - védekezésre vagy támadásra alkalmas feszült állapotban vannak és nagyon kevés dolog kell ahhoz, hogy az embert megtámadják. Ha saját kutyát tartanak a lakásban vagy udvaron, a ruházaton érzik a kóbor állatok az idegen kutya szagát és ez támadásra ingerelheti őket.

kutyatámadás elhárítása

A postásokat azért támadják meg többször, mert házról-házra járva a kapufélfához, ajtóhoz hozzáérve a ruházatukra tapadó idegen kutya szaganyagokat "képviselik", amely támadási reakciót válthat ki a kóbor állatokból. A Dazer készülék alapvetően a támadó kutyák elriasztására készült.

A készüléket úgy specifikálták, hogy az csak a támadó, tehát az embernek sérülést okozható állat elriasztására legyen alkalmas. A szelíd vagy passzív állatot a berendezés nem bántja, nem vált ki náluk különösebb reakciót, kivéve ha idomításra használjuk. A süket kutyákra pedig hatástalan, miután azok nem hallják az ultrahangot.

A készülék ezt a szelektálást úgy tudja elvégezni, hogy az állatban lévő passzív vagy negatív feszültséget megemeli majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni, és elmenekül a helyszínről. Saját állatra nem célszerű használni, mert a pozitív feszültséggel teli - gazdáját örömmel fogadó - állatot összezavarja. A saját kutya büntetésként éli meg a készülék által kiváltott feszültség növekedést, ezért jól lehet használni idomításra is, ha van olyan tulajdonsága, amiről le akarjuk szoktatni.

Ha az állat olyan magatartásminták szerint viselkedik, ami nem elfogadható gazdája számára, akkor ezekről le lehet szoktatni a Dazer segítségével. A szóbeli parancs kiadása után használjuk rövid 1 mp-es időtartamra a Dazert úgy, hogy a kutya lehetőleg ne lássa a kezünkben. Néhány ismétlés után kialakul a kutyában a reflex az adott parancshoz, érzékeli az ultrahangot és később az ultrahang nélkül is, pusztán a szóbeli parancs kiadása után is végrehajtja a feladatot.

A kutyák másik nagy csoportját, a passzív állatokat, - amelyek 20-25%-os arányt képviselnek - a készülék nem bántja. A passzív kutya a DAZER hangjára csupán elfordítja a fejét - ezt azért teszi, mert így tudja meghatározni a hang irányát - és végzi a dolgát tovább. A fejfordítás nagyon fontos jelenség! Ez azt jelenti, hogy a kutya hallotta a készülék hangját, de azért nem menekül el, mert nincs benne támadási feszültség, amit a készülék az epilepsziás szint közelébe felemelhetett volna, és így nem vált ki az állatból menekülés reakciót.

0-2%-ra tehető a süket kutyák aránya a közterületen, amelyre a készülék hatástalan. Ezek az állatok a készülék használatakor nem fordítják el fejüket, hanem mereven néznek az emberre, figyelve a mozgást. Célszerű őket kikerülni, és tartani a biztonságos távolságot.

A készülék egy tenyérben elférő, ütésálló műanyagházzal ellátott, 9V-os tartóselemmel muködő, 12,2 dkg súlyú, 11,5 cm hosszú, 5,5 cm széles és 3 cm vastagságú, amely övre, nadrágzsebre is akasztható.

Dazer kutyariasztó mérete

Kettős védelemmel tartja távol a támadó kutyát. Az egyik az ultrahang feszültségnövelő hatása, a másik a készülék hangnyomása, amely olyan mértékű, hogy ember esetében akkut, halláskárosodást okozhat, ezért bekapcsolt állapotban közvetlen közelről nem szabad emberre fordítani.

A DAZER-t úgy kell használni, mint a TV távirányítóját. Ügyelni kell arra, hogy a készülék kövesse az állatot. Hatótávolsága elérheti a 15-20 m-t is, amely függ az állatban lévő feszültségtől. Minél ingerültebb az állat, annál nagyobb távolságból hatásos a készülék. Használhatják idősek, gyerekek, sportolók, kerékpárosok, közszolgálati alkalmazottak, rendészeti szervezetek, polgárőrök, díjbeszedők, postások, stb.

Figyelmeztetés: A DAZER nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, tehát a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, valamint beteg, süket kutyákra.

Hatásosságát befolyásolja a kutya kora, temperamentuma, betanítása, az állat jelleme.

A DAZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.

A készülék nem alkalmas kutyák szétválasztására, a kutyánkat veszélyeztető támadás kivédésére, ha kutyasétáltatás közben támadás éri a kutyánkat.

A készülék használatakor figyelni kell arra, hogy az állatnak mindig legyen menekülési útvonala. Szűk udvarban, vagy lakásban, ha nem tud elmenekülni támadásba is fordulhat. Ha megtehető, ne keressük a bajt, kerüljük el a veszélyes állatot!

FONTOS! Csak 9 V-os alkáli elemmel használható! Javasolt típus: Energizer

A készülék tartozéka az elem. Elemcsere esetén kizárólag tartós elemet használjunk! Ne használjunk tölthető elemet!

Dazer ultrahangos kutyarisztó: kutyatámadás ellen

Cimkék: Dazer ultrahangos kutyariasztó, kutyatámadás elhárítására, támadó kutyák elriasztása, agresszív kutya megfékezése, megvadult kutya, eb támadás


  Kerti tó építőnk Firestone Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2020
Minden jog fenntartva!