Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Akvarisztikai kellékek, felszerelések

Előző oldal
Akvarisztika

Olyan állatra vágyik, amely a puszta létéből adódóan akkora nyugalmat áraszt, hogy elfelejteti a mindennapos stresszt?

Egy jól felszerelt akvárium a lakás dísze, megnyugtat, és nem is igényel sok gondoskodást!

Az akvárium mindig ad valami izgalmas megfigyelnivalót.

Válogasson a minőségi akvarisztikai felszerelések és akvarisztikai kellékek között.
Csak az általunk 33 évig működtetett díszállat kiskereskedésben jól bevállt akvarisztikai márkákat, és ezen gyártók legtöbb esetben általunk is használt akvarisztikai készülékeit, felszereléseit árusítjuk.

Válasszon az alábbi kategóriák közül:
- Belső fűtők
- Külső fűtők
- Belső szűrők
- Külső szűrők
- Fénycsövek
- Hálók
- Aljzattisztítók

Néhány tipp a gondmentes díszhal tartáshoz:

1. Automata vagy Normál fűtő?
Az automata fűtő beállított értéken tartja a hőmérsékletet. Csak akkor kapcsol be, ha a víz hőmérséklete a beállított érték alá csökken. Így biztos lehet benne, hogy az akvárium hőmérséklete ideális. A díszhalak többségének a 25 C az ideális. A sima fűtőt akkor érdemes választani, ha nem kell, hogy mindig működjön, valamint a szobahőmérséklet állandó, így biztosan azonos szinten tartja az akvárium hőmérsékletét.
Nagyobb akváriumokhoz, külső szűrőhöz külső fűtő is kapható.
Ajánlott: AquaEl, Sera fűtő

2. Sziámi harcoshal. (Betta)
Egy akváriumba csak egy Hím Sziámi harcoshalat szabad tartani. Több hím egy akváriumba elhelyezése a halak pusztulásához vezet, mivel nevükből is adódóan harcolnak egymással. Többi hallal együtt tartható kivéve: Vitorláshal, Gurámi, Szumátrai díszmárna.
Labirint kopoltyús hal, emiatt nagyon kicsi akváriumban is tartható.

3. Szűrő
Szűrő az akvárium tisztántartásához nélkülözhetetlen.
Belső: Mindenképp Szűrő-levegőztető készüléket érdemes választani a belső szűrők közül. Az akvárium méretéhez megfelelő szűrő használatának van értelme. A szűrők tisztítása: a szivacs elkoszolódása, valamint a szűrő teljesítményének csökkenésekor szükséges. A túlzott tisztítás a hatékonyságát a szivacsnak csökkenti.
Külső: A külső szűrő méreteinél fogva jóval hatékonyabb, valamint tartalmaznak aktív szenet, kerámiát, ami a vízszűrét segíti. Előnye még, hogy nem az akváriumban van elhelyezve ezért esztétikailag nem zavaró, valamint könnyebb tisztítani.
Ajánlott: AquaEl, Hydor, Eheim

4. Víz
A csapvíz megfelelő az akváriumba, ha a halak telepítése előtt legalább 3 napot állt! Azért kell állott víznek lennie, hogy a klór kicsapódhasson a vízből. 100 literesnél nagyobb akváriumoknál érdemes egy hetet várni a haltelepítés előtt.
Ajánlatos vízelőkészítő szereket használni, valamint berendezni az akváriumot, készülékeket (pl.: szűrő) üzembe helyezni, a növényeket beültetni és úgy állni hagyni a vizet.
Esővíz, patakvíz szennyezett lehet, ami a díszhalakat elpusztítja. Kútvíz tartalmazhat olyan ásványi anyagokat, ami veszélyes a halakra.
Halak pusztulásához vezethet a friss csapvízbe telepítésük!
Ajánlott: Sera Aquatan

5. Akvárium tisztítása.
Sose csináljon teljes vízcserét! Ha ez mégis elkerülhetetlen az új víz legalább 3/4-e legyen állott víz és használjon vízelőkészítőt.
Az akvárium régi vizének minimum a fele maradjon meg és az új vízhez használjon vízelőkészítőt. (A metilinkék fertőtlenítő nem vízelőkészítő szer!) Ajánlott vízelőkészítő: Sera aquatan.
Az akvárium aljának tisztításához használhat különleges leszívót, amivel az akvárium vizének leszívása közbe kitisztíthatja az akváriumtalajt. Így nem kell a teljes vizet leereszteni és az "akváriumot szétszedni".
Ajánlott: Sera aljzattisztító
A részleges vízcsere max. 2 havonta ajánlott a túl sűrű vízcsere viszont egyáltalán nem ajánlott.

6. Etetés
A halakat egy nap egyszer etesse, lehetőleg azonos napszakban. Annyit adjon nekik, amit 5 perc alatt elfogyasztanak.
Ha rövid időre elutazik nem kell megkérnie mást, hogy etesse a halakat. Kapható olyan eleség, amely lassan oldódik és több napig táplálékul szolgál a halak számára.
Ajánlott: Sera Holiday
Túletetés estén: részleges vízcsere, szűrő tisztítás és a másnapi etetés mellőzése.
Az élő eleséggel (pl.: tubifex) való etetést érdemes átgondolni, mivel betegséget is könnyen az akváriumba lehet vele juttatni!

7. Algásodás
Algásodást a túl sok (zöld alga) vagy a túl kevés (barna alga) fény okozhatja.
Ne helyezze az akváriumot az ablakba. Lehetőleg közvetlenül napfény ne érje. Ne helyezze nagyon sötét helyre, ha mégis mindenképpen használjon világítást.
A világítás ne menjen egész nap, főleg akkor ne, ha nem akvarisztikai fénycsövet használ. Érdemes csak akkor működteti a lámpát, amikor már otthon van és lekapcsolni mikor aludni megy.
Az akvárium világítás drágaságának oka, hogy a pára és víz ellen védettek, tehát jóval biztonságosabbak, mint egy sima lámpa.
Alga ellen használhat algagátló/algairtó vegyszert, valamint tartson algaevő halat!
Ajánlott algaölő készítmény: Sera Algovec

8. Zavaros, opálos víz
Leggyakrabban túletetés idézi elő. Lásd 6. etetés cikk.
Előidézheti még a nem megfelelő anyagú, tisztaságú akváriumdísz, akváriumtalaj, valamint a túl sok ürülék és eleség maradék az akváriumtalajban. Ilyenkor érdemes minél előbb kitisztítani a talajt, mert a túl sok nitrát elpusztíthatja a halakat.
Lehetőleg csak akvarista üzletben vásárolt díszeket helyezzen az akváriumba!

akvárium_akvárium

Cimkék: Akvarisztikai kellékek, Akvarisztikai felszerelések, Akváriumok, szűrők, haleledelek, akvárium fűtők, akvárium díszek, akvárium kellékek, akvárium felszerelések, akvarisztikai tartozékok, növények, akvarisztikai webshop, akvarisztikai webáruház


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!