Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Április: Tennivalók a kerti tó körül áprilisban

Előző oldal

Kerti tó ápolási tanácsok áprilisra:

Ha márciusban még nem tudták elvégezni a kerti munkákat, akkor most itt az ideje, hogy rendbe tegyék a tavukat, hogy tavuk újra életre kelhessen.
Az elmúlt hónapokban számos levelet, ágat fújt bele a szél tavunkba. A belehullott levelek és faágak olyan szerves anyagokat termelnek, amelyek megsavanyítják a vizet. Az áprilisi hónapi jó idő elhozza a nem kívánatos algákat is.

  • A növények:

A márciusi teendőkön kívül nincs más feladat növényeinkkel, mint hogy csodáljuk a növekedésüket.
Növényeink fejlődését tudjuk serkenteni az ún. CO2 tablettával, amely 24 darabos kiszerelésben kapható webáruházunkban. A tabletta pótolja a vízben a karbon dioxidot, amely a vízinövények fejlődéséhez szükséges. Használata elsősorban tavasszal és főleg új tavak létesítésénél ajánlott, hiszen ilyenkor gyakori a CO2 hiány.
A vízi növényeket, valamint a tavirózsát is érdemes átültetni, illetve tóvíz szubsztrátumot rakni a növénykosárba annak érdekében, hogy a hasznos baktériumok kialakulhassanak. Ha szükséges cseréljük ki a növények kosarait újra. A már elszáradt részeket vágjuk le a növényekről.
Ha nem győzik kivárni, hogy kinyíljanak a tavirózsák, tehetnek bele műtavirózsát, amely az eredetit is meghazudtolóan pompázik majd a tavukban.

A növényekhez szükséges kellékeket itt találja: Növényápolás

A műtavirózsákat itt találja: Műanyag tavirózsák


  • A víz:

Távolítsuk el a tó alján lévő iszapot. Erre a legjobb megoldás a tóporszívó készülék.
A nagyobb méretű szennyeződések, fonalas alga, iszap és elhalt növények fáradtságmentes eltávolítására a kerti tóból a különböző tóporszívó készülékek az ideálisak. Használatuk igen praktikus és szinte fáradságmentesek. Nem csak a kerti tavaknál, hanem fürdőtavaknál, medencék tisztításánál is alkalmazható a tóporszívó, hogy egész nyáron szép tiszta legyen a víz.
Ha még nem alkalmaztuk a Bio-Oxydatort, akkor most megtehetjük. A Bio-Oxydator egy biológiai tóporszívó, egy igen hasznos tóvíz adalék, ugyanis szétoszlatja a tóba hulló falevelek és felhalmozódó halürülék által képződő szerves tófenékiszapot. Ez a szer az egész szezonban csökkenteni fogja az algaképződést.
Ebben a hónapban nagyon fontos, hogy mérjük meg a víz GH értékét. A méréshez szükségünk lesz egy GH tesztre. A víz keménysége legyen legalább 8 GH.
Ebben a hónapban megjelennek az algák és más egyéb baktériumok, amelyek zöldre színezik a tó vízét. Érdemes beszerezni algamentesítő készüléket ha szép átlátszó tavat szeretnénk.
Ha már rendelkezünk algamentesítő készülékkel cseréljük ki az UV-izzót újra és ellenőrizzük az I-tronic készülékben a rézanód állapotát.

A tóporszívó készülékeket itt találja: Tóporszívók

A bio-oxydatort itt találja: Bio-oxydator

Az algamentesítő készülékeket itt találja: Algamentesítő készülékek

Az algamentesítő vegyszereket itt találja: Algamentesítő vegyszerek

iszapszívó funkciói

Az UV-C és az I-Tronic hatása


  • A halak:

Ellenőrizzük a halakat. Ha látunk rajtuk sebeket, illetve kipattogásokat az valamilyen parazita miatt lehet. Ilyenkor érdemes a megfelelő halgyógyszer készítményt alkalmazni.
Fontos, hogy elkezdhetjük etetni a halakat.

A halak megfelelő táplálásához szükséges haleledeleket itt találja: Haleleségek

Halak etetés


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!