Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

December: Tennivalók a kerti tó körül decemberben

Előző oldal

Kerti tó ápolási tanácsok decemberre:

Amennyiben télen is működtetjük a vízpumpát tavunkban például azért, hogy a csobogónk működjön, vagy azért, hogy a szűrőt táplálja, ügyeljünk arra, hogy a vízpumpa ne a tó legaljáról szívja a vizet, mivel így folyamatosan keringetve a rendkívül hideg vizet is eljuttatja a tó aljára. Ezzel a halak "telelését" nehezítjük meg.


  • A növények:

A tó pihenő periódusába lépett. A növények növekedése leállt, a halak a tó alján húzzák meg magukat. A tóra kevesebb figyelmet kell fordítani.


  • A víz:

Fontos, hogy megakadályozzuk a tó teljes befagyását. Jó módszer levegőztető működtetése a tóban. A levegőztetőkkel meggátolhatja a kerti tó vízfelszínének teljes befagyását, valamint a buborékok a jég alatt felgyülemlett halakra káros gázokat is kijuttatják a vízből. Érdemes a levegőztetőket befagyásgátlókkal kombinálni.
A legjobb jég eleni módszer a tófűtő készülék. Ezen befagyásgátlók még nagyobb hidegben is képesek léket biztosítani a kerti tavon.

A levegőztető készülékeket itt találja: Levegőztetők

A befagyásgátlókat és tófűtőket itt találja: Befagyásgátlók és tófűtők

Befagyásgátló működése


  • A halak:
Amennyiben tudjuk, akkor a tó jegén összegyült hóréteget vagy annak egy részét próbáljuk eltávolítani, ügyelve a saját biztonságunkra. Ugyanis egy kis napsugár a sötét téli időszakban ahogyan ránk, úgy a tóban élő halakra is jótékony hatással van, például D-vitamint juttat a szervezetükbe. A hó eltávolításakor minél óvatosabban járjunk el a biztonságunk érdekében is, valamint azért, mert a halak ilyenkor pihennek és ezért jobb kerülni a fölösleges zajhatást.


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!