Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Május: Tennivalók a kerti tó körül májusban

Előző oldal

Kerti tó ápolási tanácsok májusra:

A tavasz már nagyon jól halad, a tóban már minden növekedésnek indult.
Ügyeljünk arra, hogy a kerti tó szűrő megfelelően működjön, ha szükséges tisztítsuk gyakrabban a szűrőt. Érdemes a vízpumpát is gyakrabban tisztítani.
  • A növények:

A május nagyon ideális új növények telepítésére a kerti tóba. Mind a mocsári növények, mind a tavi rózsa ültetéshez kiváló időszak ez a hónap.
A növények kiültetéséhez használjon ültető kosarat, továbbá a tavi növények fejlődését segítő kerti tóba használható növénytápokat.
Semmiképpen se használjon nem a kerti tavakhoz készített növénytápot, valamint a nem a kerti tavakhoz szánt virágföld használata is kerülendő.

A növények ültetéséhez szükséges kellékeket itt találja: Növényápolás


  • A víz:

A tiszta víz eléréséhez szükséges az oxigén, valamint a kerti tóban lévő fölös szén-dioxid. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a levegőztetők. Különösen hatékonyak az OASE Oxytex CWS levegőztetők.
Érdemes gondoskodni arról is, hogy a kerti tó felszínéről a fölösleges szennyeződések még az elsüllyedésük előtt el legyenek távolítva. Erre kényelmes és hatékony megoldást nyújtanak a szkimmerek. Ezen eszközök a víz felszínén úszó szennyeződéseket gyűjtik össze. Így a víz felszíne tiszta lesz és a halak is jobban látszódnak.

Érdemes a szivattyúhoz úszó falevélgyüjtőt un. szkimmert csatlakoztatni: Szkimmerek

A levegőztető készülékeket itt találja: Levegőztetők

Oase Aquaoxy CXW skimmer


  • A halak:

Ügyeljünk arra, hogy annyi eleséget adjunk a halaknak, amennyit tényleg azonnal elfogyasztanak. A túl sok felesleges táplálék csak az algásodást fokozza, kisebb tavaknál a halak egészségét is veszélyeztetheti a túletetés.
Jobb megoldás, ha többször etet kis adagokban, mint egyszer nagy adagban.
Új hal telepítését is el lehet végezni májusban. Érdemes az új halakat a kerti tóba telepítés előtt egy „karantén” tartályban elhelyezni, amelyet a kerti tó vizével tölt meg. Ezzel csökkentheti a telepítéskor előforduló halpusztulást. Ügyeljen arra, hogy a „karantén tartály” levegőztetve legyen.

A halak megfelelő táplálásához szükséges haleledeleket itt találja: Haleleségek

Halak etetés


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!