Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

November: Tennivalók a kerti tó körül novemberben

Előző oldal

Kerti tó ápolási tanácsok novemberre:

Már javában ősz van, ha eddig még nem tettük meg, akkor távolítsuk el az összes levelet, illetve az elhalt hulladékot a tóból, mert a későbbiekben nagy problémát okozhatnak. Előzzük meg a problémákat, hogy a tavasz eljövetelével tiszta tavat kapjunk.


  • A növények:

November végén, amikor az összes levél lehullott a fákról, söpörjük össze a tó körül lévőket, mert a szél belefújhatja a vízbe. Ne felejtsük el a lombvédő hálót kifüggeszteni a tó fölé, ha még nem tettük meg. A lehullott levelek olyan káros anyagokat bocsájtanak ki magukból, amely iszapossá tesz a tó vízét, illetve a benne lévő növények későbbi fejlődését akadályozza. A part széli, illetve az elszáradt tavi növényeket vágjuk vissza, hogy a jó idő eljövetelével szép, új hajtásokat hozhassanak.

A növények visszavágásához szükséges szerszámokat itt találja: Szerszámok kerti tó ápoláshoz

A falevelek ellen a lombvédő hálókat itt találja: Lombvédő hálók

Érdemes a szivattyúhoz úszó falevélgyüjtőt un. szkimmert csatlakoztatni: Szkimmerek

A kertben és a tó körül lévő faleveleket könnyedén összeseperheti a lombseprőkkel: Lombseprők

Lombvédő hálókskimmerduo pond tool


  • A víz:

A vízben lévő összetevők gyakran és több okból is változhatnak, ezért azt ellenőrizni, majd szabályozni kell. A tavak élővilága szempontjából a pH 6,5-től 8-ig terjedő éréke tekinthetők optimálisnak, a halak életfeltételei 6 és 9 pH érték között biztosítottak. Mindenképpen ellenőrizzük a tó pH értékét, a víz keménységét a Mineral Plus nevű készítménnyel növelheti.
Mivel az ősz folyamán rengeteg szennyeződés belekerülhet a tóba (por, levelek, ágak), ezért a tó vize kissé homályos lehet.  A lombvédő háló helyett vagy mellett felszerelhetjük a tavunkat Szkimmerrel.
A Szkimmer arra szolgál, hogy a tóba hulló faleveleket, ill. egyéb anyagokat mielőtt még azok átáznak, és a tó fenékre süllyednek a kivehető szűrőjébe felfogja.

Tóvizsgáló teszteket itt találja: Tóvizsgáló tesztek

Mineral Plus nevű készítményt itt találja: Mineral Plus

Tóviz tesztelés


  • A halak:

A hideg víz miatt a halak a tó mélyén tartózkodnak. Mindaddig, amíg a tó hőmérséklete 5 °C feletti a halaknak táplálékra van szüksége. Oldalunkon számos haleleség közül választhatnak (téli haleleség). Csak annyi eleséget adjunk a halaknak, amennyit el tudnak fogyasztani egyszerre.
A téli hónapokban ne helyezzen be új halakat a tóba.
A tóvíz (vízfelszín) befagyásakor a gázok nem tudnak kikerülni a légtérbe és veszélyes koncentrációban gyűlnek össze, ami a halak létét veszélyezteti. Ezért érdemes beszerelni egy befagyásgátlót. A mechanikus befagyásgátlók a jégtakaróban akár -15 C-ig szabadon tartanak egy nyílást, amelyen keresztül egyrészt eltávoznak a mérgező gázok, másrészt oxigén juttatható be a tóvízbe.
Még kifinomultabbeszköz a tófűtő készülék. A tófűtő készülékkel a tó vize melegíthető, továbbá folyamatos lék biztosítható.
További segítség a halaknak, ha tólevegőztető készüléket is működtet tavában. Ezzel folyamatos oxigénellátást tud biztosítani a tóban ("szellőzteti azt"), amely nemcsak télen, de nyáron is javítja a víz minőségét. Továbbá befagyásgátlóval kiegészítve segít a folyamatos lék biztosításában a legnagyob hidegekben is.

A halak megfelelő táplálásához szükséges haleledeleket itt találja: Haleleségek

A befagyásgátlókat és tófűtőket itt találja: Befagyásgátlók és tófűtők

A levegőztető készülékeket itt találja: Levegőztetők

Halak etetés

Befagyásgátló működése


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!