Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Október: Tennivalók a kerti tó körül októberben

Előző oldal

Kerti tó ápolási tanácsok októberre:

Ősz van, a tóban lévő növények nagy léptekben fejlődnek vissza. A levelek és a virágok megbarnulnak és elszáradnak. A kertben lévő fák és a bokrok is lehullajtják levelüket.


  • A növények:

Fontos hogy a tó vizét megóvjuk a falevelektől, mivel a kerti tóba hullott falevelek és más szerves anyagok olyan káros anyagokat bocsájtanak ki magukból, amelyek iszapossá teszik a kerti tó vízét, illetve a kerti tóban lévő növények későbbi fejlődését is akadályozzák. A szerves anyagok bomlásnak indulnak és oxigént vonnak el a kerti tó élővilágától.
A szerves anyagok bomlása veszélyezteti a halakat és táplálja az algákat.

Az egyik megoldás, amit tehetünk egy háló, amit ki kell feszíteni a kerti tó fölé. A megfelelő méretű kerti tó háló nem csak a falevelek miatt célszerű, hanem a madarak ellen is véd. A lombvédő háló zöld kivitelben kapható, hogy beleolvadjon a környezetébe.

A másik ideális megoldás a Szkimmer (vízfelszínen úszó szemétgyüjtő, tófelszín szűrő) arra szolgál, hogy a tóba hulló faleveleket, ill. egyéb szennyeződést, mielőtt azok átáznak és a tófenékre süllyednek a kivehető szűrőjébe felfogja. Ezen készüléknek két típusa van. Az egyik önálló motorral rendelkezik, a másik típust pedig a kerti tó szivattyúhoz lehet csatlakoztatni.

A falevelek ellen a lombvédő hálókat itt találja: Lombvédő hálók

Érdemes a szivattyúhoz úszó falevélgyüjtőt un. szkimmert csatlakoztatni: Szkimmerek

Lombvédő hálók skimmer


  • A víz:

Mielőtt a lombvédő hálót kifeszítené a tó fölé, távolítson el minden falevelet a tóról és minden egyéb organikus hulladékot, amely a tó vizfelszínén és vizében van.
Ahhoz, hogy megelőzzük a tó savasodását, illetve a lehullott levelek miatt kialakuló iszaposodást, szórjunk a vízbe megfelelő mennyiségű Bio-Oxydator-t. A Bio-Oxydator, egy igen hasznos tóvíz adalék, ugyanis szétoszlatja a tóba hulló falevelek és felhalmozódó halürülék által képződő szerves tófenékiszapot.
E mellett érdemes felszerelni a tavat egy jó levegőztetővel vagy egy befagyásgátlóval (a legjobb a kettő kombinációja), hogy a tónak egy része ne fagyjon be.
A mechanikus befagyásgátlók a jégtakaróban akár -15 C-ig szabadon tartanak egy nyílást, amelyen keresztül egyrészt eltávoznak a mérgező gázok, másrészt oxigén, juttatható be a tóvízbe. A tóvíz (vízfelszín) befagyásakor ugyanis a gázok nem tudnak kikerülni a légtérbe és veszélyes koncentrációban gyűlnek össze, ami a halak létét veszélyezteti.
Tófűtő készülékkel a tó vizének befagyása még jobban garantált, akár -20 C-ig is képes léket biztosítani a tavon.

BIO Oxydator itt találja: BIO Oxydator

Befagyásgátlókat és Tófűtőket itt találja: Befagyásgátlók és Tófűtők

 

Befagyásgátló működése


  • A halak:

A hideg víz miatt a halak a tó mélyén tartózkodnak. Mindaddig, amíg a tó hőmérséklete 5 °C alatti a halaknak táplálékra van szüksége. Oldalunkon számos haleleség közül választhatnak (téli haleleség). A téli hónapokban ne helyezzen be új halakat a tóba.

A halak megfelelő táplálásához szükséges haleledeleket itt találja: Haleleségek

Halak etetés


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!