Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Őszi tennivalók a kertben

Előző oldal

Tennivalók a kertben ősszel:

Rövidülnek a nappalok, hűvösödik az idő. Beköszöntött az ősz, amely néhány tennivalót ró ki a kert tulajdonosokra. A kert tulajdonosok legfontosabb feladata ilyenkor a kert felkészítése a télre.

  • Gyep:

A téli nedvesség, az alacsony hőmérséklet a a kevés és gyenge napfény megviseli a gyepet.

Fontos, hogy az ősszel lehullott leveleket rendszeresen el kell távolítani a gyepről, mivel a gyepen hagyott levelek elveszik a fényt, így száraz, barna foltok alakulhatnak ki, és beindulhat a mohásodás.
Utoljára november eleje környékén kell a füvet nyírni. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy ne nyírjuk a füvet 5 cm-nél rövidebbre, mivel a hosszabb fű jobban tudja hasznosítani a napfényt és a gyep így a gyomok és a moha támadásának is jobban ellen tu állni.

Javasolt őszi gyeptrágya alkalmazása is, amelyek jellemzője, hogy alacsony nitrogéntartalommal és a magas káliumtartalommal rendelkeznek. Ősszel ne használjunk hagyományos gyeptrágyákat, mivel ezek magas nitrogéntartalma miatt gyorsabban nő a fű, és így érzékenyebbé válik a faggyal szemben.

A lombseprűket itt találja: Lombseprűk


  • Sövény:

A sövényeket utoljára ősszel kell visszavágni, hogy megelőzzük a korhadást a nedvesség felgyülemlése esetén.
A lombos sövényeket csak annyira vágjuk vissza, hogy ne keletkezzenek lyukak, mivel ezek a tél során nem nőnek be, és a sövény csupasznak tűnik majd.
A lehullott faleveleket is el kell távolítani a sövényről, mivel az egyébként nem jut elegendő friss levegőhöz és napfényhez, és korhadásnak indulhat.

A sövénynyírókat itt találja: Sövénnyírók


  • Virághagymák ültetése:

Ősszel elültethetjük a virághagymákat is, hogy tavasszal már virágozhassanak. A virághagymákat magasságuk két-háromszorosának megfelelő mélységbe kell ültetni.
A GARDENA virághagyma-ültető segítségével megfelelő szélességű és mélységű lyukat készíthetünk. Ebbe helyezzük bele a hagymát csúcsos végével felfelé, takarjuk be az ültetőben maradt földdel, és nyomkodjuk le.

A virághagyma ültetőt itt találja: Virághagyma ültető


  • Ültetés és átültetés:

Az ősz kiváló időpont a növények átültetésre, mivel a rendszeres esőknek köszönhetően a talajnak elégséges a nedvességtartalma. A föld még meleg a nyári és őszi naptól, így a növényeknek elegendő idejük van arra, hogy megtelepedjenek új helyükön, és új gyökereket fejlesszenek.

Ősszel nyugodtan ültethetünk új növényeket is.
A rózsák számára például az ősz az ideális ültetési idő, még az első talaj menti fagyok előtt.

Ültetés és átültetés előtt is tájékozódjon az ültetésre, átültetésre szánt növény szükségleteiről, a növényre vonatkozó tudnivalókról!

Az ültetéshez, átültetéshez szükséges szerszámokat itt találja: Kerti szerszámok


  • Évelők, bokrok és cserjék visszavágása:

Amint a cserjék sárgulásnak indulnak, lehajlanak az ágaik, vagy öregedni kezdenek, akkor itt az ideje visszavágni őket. A növény ugyanis ilyenkor visszaszívja nedveit a gyökereibe és ha nem vágjuk vissza, akkor elhalhat.

A bokrokat és cserjéket körülbelül a méretük negyedére kell visszavágni. Ez persze a bokor vagy cserje fajtájától függhet.
A visszavágás előtt tájékozódjon a növény szükségleteiről, a növényre vonatkozó tudnivalókról!

A fa- és bokorápoló szerszámokat itt találja: Fa- és bokorápoló szerszámok


  • Egyéb tennivalók:

Az ágyásokat, a rózsákat és az egyéb fagyérzékeny növényeket takarjuk le rőzsével vagy levelekkel, illetve burkoljuk buborékfóliába vagy hasonlóba.

A nyári hagymákat (pl. dália) ássuk ki, és helyezzük jól levegőző ládában a pincébe.

A cserepes növényeket vigyük be, vagy tegyük őket védett helyre.

Kapcsoljuk ki a vízcsatlakozásokat, és eresszük le a vizet a csapokból és az öntözőeszközökből, nehogy kárt tegyen bennük a fagy.

Minden nem télálló technikai eszközt helyezzünk olyan helyre, hogy a téli időjárás ne tudjon benne kárt tenni.


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!