Kert - Kerti tó Webáruház

Tel.: 06-36-426-093
Mobil: +36-30-949-5469
Email:
18 éve Önökért
Kategóriák

Kosár tartalma

Elevate EPDM gumi alapú meder és tó szigetelési fólia

Előző oldal

Elevate PondGard gumifólia kerti tavak vízszigeteléséhez Elevate GeoGard EPDM gumi alapú mederszigetelési fólia

Az Elevate 40 éves múltra épül – bizonyítja, hogy a legjobb minőségű anyagok és a megbízható partnerségek iránti elkötelezettség kiállja az idő próbáját.

Sorba rendezés:Szélességek:
6,1; 7,62; 9,15; 12,2; 15,25 m
Súly: 1,25 kg/m2
Szín: Fekete
Alkalmazható függőleges felülethez is
Betonra is felragasztható

21 év garancia
Vastagság: 1,02 mm
Anyaga: EPDM (gumi)

csz: FGF-1,02

széles x hossz = összesen
m x m = m2

Egységár:Ft/m2

Összesen: FtSzélességek:
6,1; 7,62; 9,15; 12,2; 15,25 m
Súly: 1,41 kg/m2
Szín: Fekete
Alkalmazható függőleges felülethez is
Betonra is felragasztható

21 év garancia
Vastagság: 1,14 mm
Anyaga: EPDM (gumi)

csz: FGF-1,14

széles x hossz = összesen
m x m = m2

Egységár:Ft/m2

Összesen: Ft


Az Elevate PondGard egy egyszerű, erős és tartós gumifólia a szép és látványos tavak vízszigeteléséhez.

Kivételesen hosszú élettartam
A PondGard egy magas minőségű szintetikus EPDM gumiból készült vízhatlan tófólia, amelyet arra terveztek, hogy kiállja az idő próbáját. Az UV-sugárzással, hőterheléssel, oxidációval és faggyal szembeni kiváló ellenállásának köszönhetően a tófólia hosszú éveken át megőrzi fizikai tulajdonságait akkor is, ha ki van téve az időjárás viszontagságainak.
A 40 évvel ezelőtt beépített projektek ma is működőképesek, így élő bizonyosságát adják ennek a tartósságnak.

Hajlékony és rugalmas
A PondGard bármilyen aljzatra fektethető. Alkalmazkodik a tervezők kreativitásához, a tó bonyolultságától függetlenül, kifogástalanul esztétikus eredménnyel.

Erős
1,0 mm-es vastagságával a PondGard egy erős tófólia, olyan mechanikai tulajdonságokkal, amelyek tökéletesen megfelelnek a víztárolás kihívásainak. Rugalmassága (> 300%) és hajlékonysága (akár –45 °C hőmérsékleten is) lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon az alaptalaj elkerülhetetlen mozgásaihoz és az altalaj egyenetlenségeihez (kiváló szúrással szembeni ellenállás) teljes élettartama alatt.

Gyors és könnyű beépítés
A PondGard tófólia elhelyezése és beépítése hallatlanul egyszerű, és tökéletes kivitelt eredményez. Az Elevate tartozékok és a tófólia hajlékonysága lehetővé teszi a vízhatlanságot még a legbonyolultabb részleteknél is. Gépek nélkül beépíthető, és az illesztések száma is alacsony a leplek nagy méretéből (93 m²-től egészen 930 m²-ig) adódóan. A PondGard tófóliák még többéves használat után is összeilleszthetők, a tó módosítása vagy javítása esetén.

Környezetbarát
Kémiai semlegességének valamint az algákkal és a mikroorganizmusokkal szembeni ellenállásának köszönhetően a PondGard tófólia nem bocsát ki káros vegyi anyagokat a környezetbe. Az Egyesült Királyság Vízkutató Központja (WRc) által végzett vizsgálatok alapján a tófólia nem veszélyes a vízi élővilágra.

Nyomonkövethetőség
A terméken található specifikus jelölés lehetővé teszi a PondGard tófólia pontos azonosítását és nyomon követését. A jelölés, amely egy hétjegyű sorozatszám, a terméknév (PNDG), az anyagtípus (EPDM) és az Elevate logó kombinációjából áll össze, biztosítja a termék eredetiségét.

Nemzetközi tanúsítványok
Termékünk rendelkezik az ISO 9001 tanúsítvánnyal. A PondGard tófólia megszerezte a CE jelölést, amely azt mutatja, hogy megfelel a hatályos európai biztonsági, egészségügyi, környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi követelményeknek. Ezen tanúsítványok keretein belül az EPDM gyárainkban rendszeresek az auditok, amelyek célja a gyártási eljárás, a minőségbiztosítási rendszer és a késztermék minőségének az ellenőrzése.

A Elevate PondGard tófólia következő célokra használható:

 • Lakossági dísztavakhoz, Koi-tavakhoz

Hallgatni a víz csobogását, figyelni a vízi élővilágot, élvezni a virágzó liliomok szépségét…Rengeteg minden lehet az öröm forrása egy kertben, annak méretétől függetlenül.

  Elevate PondGard gumifólia kerti tavakhoz

 • Patakokhoz, Vízesésekhez, Szökőkutakhoz

Az erős és hajlékony PondGard tófólia ideális alap a természetes táj újjáépítéséhez.

  Elevate PondGard gumifólia Patakokhoz, Vízesésekhez, Szökőkutakhoz

 • Kereskedelemi környezetek dísztavaihoz

Egy tó létrehozása egy bevásárlóközpontban, illetve iroda- vagy lakóépületek közelében egyre nagyobb vonzerővel bír, mint a találkozások és kikapcsolódás helyszíne.

Elevate PondGard gumifólia Kereskedelemi környezetek dísztavaihoz

 • Feszített víztükrű tavakhoz

A tükröződést biztosító tavak határozottabbá teszik a hozzájuk kapcsolódó épületek megjelenését, és váratlan fényhatásokat idéznek elő. Elhelyezkedésüktől függően csökkenthetik a vandalizmus kockázatát és növelhetik az épület biztonságát.

Elevate PondGard gumifólia Feszített víztükrű tavakhoz

 • Természetes úszómedencékhez

A vízkezelés természetes módon történik, a vízszűrő területen elhelyezett növények és mikroorganizmusok segítségével.

Elevate PondGard gumifólia Természetes úszómedencékhez

 • Fürdőtavakhoz

Tiszta, vegyszermentes vízben úszni egyedülálló élmény. A tó tökéletesen illeszkedik a kertbe. Új életteret jelent az állatok és növények számára, és élvezet az úszóknak.

Elevate PondGard gumifólia Fürdőtavakhoz

 • Golfpálya tavakhoz

A garantált fenntarthatóságnak és az eszményi esztétikai eredménynek köszönhetően a PondGard tófólia a megfelelő választás tavak kialakításához a legnevesebb golfpályákon szerte a világban.

Elevate PondGard gumifólia Golfpálya tavakhoz

 • Élményparkokhoz

A nyugat-franciaországi Puy du Fou 2012-ben „A világ legjobb szórakoztató parkja” (World’s Best Amusement Park) értékelést kapta a Tematikus Szórakoztató Szövetség (Themed Entertainment Association) szakértőitől. A park sikere annak a csapatnak köszönhető, amely folyamatosan keresi a fejlesztési lehetőségeket. Ennek okán 1997 óta a Puy du Fou megbízik a PondGard tófóliában és ezzel szigeteli különösen összetett műszaki és esztétikai követelményeket támasztó tavait.
További ismert szórakoztató parkok, mint pl. a Legoland Malaysia, az Europa-Park (Németország), a Branféré Állatkert és Arborétum (Franciaország) és a Futuroscope (a franciaországi Poitiers városában) is a PondGard tófóliát választották.

Elevate PondGard gumifólia Élményparkokhoz

Fizikai tulajdonságai
• Vastagság: 1,0 mm
• Súly: 1,25 kg/m²
• Nyírófeszültség: 9 N/mm²
• Szakadásponti nyúlás: > 300 % (rugalmas viselkedés)
• Szúrással szembeni ellenállás: 600 N, és elmozdulás > 100 mm
• Rugalmasság alacsony hőmérsékleten: –45 °C
• Magas súrlódási szög: 27,5°

Sztenderd szélességek* (m)

3.05 - 3.66 - 4.27 - 4.88 - 6.10 - 7.62 -
9.15 - 10.97 - 12.20 - 15.25

*Nem minden standard szélesség érhető el


Az Elevate GeoGard EPDM egy gumi alapú mederszigetelési fólia.

Kivételes tartósság
A GeoGard EPDM gumifólia egyedülálló módon ellenáll az UV-sugárzásnak, hőnek, ózonnak, mikroorganizmusoknak és a szélsőséges időjárási körülményeknek. Nem tartalmaz semmi olyan lágyító anyagot vagy antioxidánst, amely lebomlana vagy kiválna a gumifóliából, és annak idő előtti elöregedését okozná. Némely projekt, amelyet az 1970-es évek elején telepítettek, még ma is működik.

Hajlékony és rugalmas
A GeoGard egy nagyon hajlékony gumifólia, akár még –45 °C hőmérsékleten is. Károsodás nélkül összehajtható, és minden irányba akár 300% -os mértékben nyújtható, majd visszanyeri eredeti méretét (nincs folyáshatára). Ez lehetővé teszi, hogy a GeoGard elnyelje a talajmozgásokat és a mechanikai feszültségeket akár alacsony hőmérsékleten is anélkül, hogy az hatással lenne fizikai tulajdonságaira.

Magas ellenállás a szúrással szemben
Magasfokú rugalmasságából és hajlékonyságából adódóan a GeoGard EPDM rendkívül magas ellenállást biztosít a szúrással szemben. Ellenáll a beépítés és működés közbeni mechanikai feszültségeknek, és következetesen garantálja a szigetelés hosszú távú vízhatlanságát.

Gyors és könnyű beépítés
A GeoGard nagyméretű leplekben, akár 15,25 m szélességben x 61 m hosszúságban (930 m²) is elérhető, ami jelentősen lecsökkenti a helyszíni toldások szükségességét. Ez a tulajdonság, kivételes hajlékonyságával és a toldási módszerrel kombinálva, gyors és könnyű beépítést tesz lehetővé.

Toldások tesztelése
A helyszíni toldások minősége hatékonyan tesztelhető roncsolásos és roncsolásmentes módszerekkel (szemrevételezés, vákuumkamra, légbefúvás, stb.).

Gyorsan és könnyen javítható
Inert jellegéből adódóan a GeoGard összetétele hosszú idő alatt sem változik. Ennek köszönhetően a beépítést követően több évi használat és az időjárási viszontagságoknak való kitettség után is szerelhető illetve javítható.

Környezetbarát
A rendkívül stabil kémiai összetétele miatt a GeoGard nem befolyásolja a vízminőséget, és nem bocsát ki szennyező anyagokat a környezetbe. Független tesztek igazolják, hogy biztonságosan használható öntözővíz tárolására. Kivételes tartóssága, egyszerű karbantarthatósága és újrafeldolgozhatósága révén hozzájárul egy fenntartható környezet kialakításához.

Magas súrlódási szög
A GeoGard EPDM igen magas súrlódási szöggel bír (talaj esetén 27,5°). Ezáltal könnyebb a beépítése, a dolgozók nem csúszkálnak, és a gumifólia is a helyén marad. A végleges borítások sokkal stabilabbak lejtős felületeken is, és nem igénylik textúrázott gumifólia alkalmazását.

Alacsony hőtágulási együttható
Az EPDM gumifóliáknak a hőre lágyuló anyagokhoz képest nagyon alacsony a hőtágulási/összehúzódási tényezője. Ez jelentősen lecsökkenti a hullámosodást beépítés közben (ami a toldások miatt fontos), valamint az egyes részeken fellépő túlságosan magas feszültség veszélyét alacsony hőmérsékleteken. Ezáltal minimálisra csökken annak az esélye is, hogy a toldások akadályozzák a szabad vízelvezetést a gumifólia felületén.

Önkioltó
A GeoGard EPDM gyulladási hőmérséklete igen magas, és a hőforrás eltávolítása esetén magától nem ég tovább. Ez számottevő előnyt jelent olyan alkalmazások esetén, mint pl. csatornáknál vagy hulladéklerakók szigetelésénél.

A Elevate GeoGard EPDM mederszigetelő fólia a következő célokra használható:

 • Öntözővíztározók és csatornák

A víz létfontosságú a növénytermesztéshez. A gazdák világszerte már az 1970-es évek óta alkalmazzák az EPDM gumifóliákat víz tárolására és továbbítására.

Elevate PondGard gumifólia Öntözővíztározók és csatornák

 • Akvakultúra jellegű és algatavak

A halak és az algák nagyon érzékenyek a szennyezésre. A GeoGard gumifóliák inertek, és nem bocsátanak ki olyan anyagokat,
amelyek káros hatással lennének ez élőlényekre vagy a tenyészet termelékenységére.

Elevate PondGard gumifólia Akvakultúra jellegű és algatavak

 • Esővíztározók

A nyitott vagy felszín alatti esővíztározók egy érdekes megoldást kínálnak a klímaváltozás miatt egyre növekvő árvízveszélyre és a vízzáró felületek növekedésére.

Elevate PondGard gumifólia Esővíztározók

 • Tűzivíz-tározók

Ezeket a tározókat arra használják, hogy tűzoltás céljára vizet raktározzanak, ha nagyobb a vízigény, mint amennyit a vízvezeték adni tud.

Elevate PondGard gumifólia Tűzivíz-tározók

 • Hígtrágya tározók

Az állati trágya egy értékes tápanyag, amelyet a megfelelő módon kell tárolni, hogy megelőzzük a talaj és a vizek nitrátszennyezését. A GeoGard gumifóliák remek védelmet biztosítanak ebben az agresszív környezetben.

Elevate PondGard gumifólia Hígtrágya tározók

 • Másodlagos tárolók

Bizonyos tárolt anyagok veszélyesek lehetnek a környezetre egy véletlen szivárgás esetén. Egy másodlagos tárolórendszer megakadályozza a kiszivárgást, és megkönnyíti a helyreállítást.

Elevate PondGard gumifólia Másodlagos tárolók

 • Szennyvíztározók és ülepítők

A GeoGard EPDM segítségével könnyen és hosszú időre megoldható a szennyvíz tárolása és annak természetes eljárással történő tisztítása, mielőtt visszaengednénk azt a környezetbe.

Elevate PondGard gumifólia Szennyvíztározók és ülepítők

 • Hulladéklerakók fedése

Nagy rugalmasság (leköveti az eltérő tömörödés okozta süppedést), nagy leplek (gyors beépítés), magas súrlódási szög (stabil fedés), kiváló szúrással szembeni ellenállás, önoltó viselkedés, hideg vulkanizáció (hőforrás nélkül) … a GeoGard gumilemez az előnyök végtelen skáláját nyújtja ehhez az érzékeny alkalmazási területhez.

Elevate PondGard gumifólia Hulladéklerakók fedése

 • Vízerőművek tározói és csatornák

A vízenergia egy kimeríthetetlen energiaforrás, minimális szénlábnyommal. A vízerőművek nem engedhetnek meg semmiféle üzemszünetet, és nagyban támaszkodnak a GeoGard EPDM kiváló teljesítményére és minőségére.

Elevate PondGard gumifólia Vízerőművek tározói és csatornák

 • Műhó tározók

A műhó mostanra kötelező elemévé vált a sípályák első hó előtti előkészítésének. A GeoGard EPDM kiváló szúrással szembeni ellenállása és hideghajlíthatósága lehetővé teszi, hogy biztonságosan lehessen vizet tárolni ebben a magas követelményeket támasztó környezetben.

Elevate PondGard gumifólia Műhó tározók

 • Mesterséges tavacskák és nagyobb tavak

A dísztavacskák és a nagyobb tavak is lehetnek műszakilag rendkívül bonyolultak, így magas minőségű gumifóliát és szakszerű telepítőrendszert igényelhetnek.

Elevate PondGard gumifólia Mesterséges tavacskák és nagyobb tavakrkokhoz

Fizikai tulajdonságok*
• Vastagság: 1,1 mm

Szélesség: 3.05 – 6.10 – 7.62 – 9.15 – 12.20 – 15.25 m

Hossz: 30.05 – 61.0 m

• Vastagság: 1,5 mm

Szélesség: 3.05 – 6.10 – 7.62 – 9.15 – 12.20 – 15.25 m

Hossz: 30.05 – 45.75 – 61.0 m

*Megjegyzés: Nem minden standard szélesség érhető el

Az EPDM gyárak ISO 9001 és ISO 14001 minősítéssel rendelkeznek. A GeoGard EPDM gumifólia megszerezte a CE jelölést, amely igazolja, hogy megfelel a hatályos európai egészségügyi, biztonsági, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi követelményeknek. A GeoGard EPDM továbbá nemzeti és nemzetközi szervezetek tanúsítványaival is rendelkezik (pl. a francia ASQUAL tanúsítvánnyal). Ezen tanúsítványok keretein belül az EPDM gyárainkban rendszeresek az auditok, amelyek célja a gyártási eljárás, a minőségbiztosítási rendszer és a késztermék minőségének az ellenőrzése.

Cimkék: Elevate EPDM gumi alapú meder és tó szigetelési fólia, gumi tófólia: Kerti tó, fürdő tó, Víztározó, halas tó, dísz tó; öntözőcsatorna; gát; siló; növényi hulladék- és hígtrágya tározó professionális építőanyaga, Tüzivíztározó, Fürdőtó, gát, gát építés, tű


  Evelate EPDM Partner üzletek Linkajánló Munkáink Rólunk / Kapcsolat Adatvédelem Oldaltérkép Ügyfélszolgálat

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák
Copyright © Kert - Kerti tó Webáruház 2006 - 2024
Minden jog fenntartva!